Archives

Bunga Telur Teddy Bear: Tema Gold

FRONT VIEW

BACK VIEW

Details

Teddy Bear : Color (Ivory) ; Size (Height 9 cm, Width 7.5 cm)

Ribbons: Gold

Price

less than 100 pcs, RM 4.30 each

100 pcs and above, RM 4.00 each

minimum order: 50 pcs

** Teddy bear tidak rosak dan boleh digunakan sebagai key chain selepas wedding..(^_*)

Syarat Pembelian

1)      Tempahan mestilah dilakukan sekurang2 nya 2-3 bulan dari tarikh yang diperlukan.Untuk tempahan lebih 500 pcs, hendak lah dilakukan 5-6 bulan sebelum tarikh diperlukan

2)      Deposit sebanyak 50% dari jumlah item yang ditempah .Deposit tidak dipulangkan sekiranya tempahan dibatalkan.Setelah pembayaran deposit dibuat, sila email bukti pembayaran (proof of payment) kepada email yang diberitahu kemudian.

3)      Pembayaran baki 50% perlu dibuat 1 hari sebelum atau semasa tempahan diserahkan.

4)      Untuk proses penghantaran (delivery), penghantaran secara pos adalah tidak digalak kan untuk mengelakkan/mengurangkan (avoid/reduce) sebarang kerosakan atau lain2 hal yang akan menjejaskan kualiti produk.

5)      Lokasi kami di Seri Kembangan, Selangor.Kepada yang berdekatan, boleh self pick / ambil by hand

For more details, kindly contact us at:014-5907343

atau melalui Facebook kami

http://www.facebook.com/BungaTelurBlissfulGarden

Thank You (^_*)

The Making of Bunga Telur..

assalamualaikum readers (if got any)..hehe..

currently, saya tengah menyiapkan tempahan dari Arif and his mom..both of them are very nice…saya rasa senang ber urusan dengan mereka..(^_*)

I want to share some photos of mine during the making of bunga telur..to be honest, menyiapkan kraf tangan seperti ini sangat memenatkan..it didn’t drain my brain but my energy in massive amount.. tapi apa boleh dikatakan when interest in work matter..minat mengatasi nya..saya penat tapi tidak stress..itu bezanya apabila kita buat sumthing yang kita minat and vice versa..cool ~

mula2 kena ada kain net..in my case, saya gunakan kain net yang bercorak..saya rasa ia cantik dan sedikit seksi..haha..cuma ia more expensive than normal plain kain net..sbb saya mengambil tempahan dalam kuantiti yang banyak,saya beli sepapan je terus..erkkk..excuse me, betul tak istilah sepapan kain net tu?

then, dari segulung sepapan kain net tu..saya potong kecik2 jadi 104 x 140 cm( around 1 meter ) each pieces..i dunno why tapi saya jadi addicted bila potong kain net bercorak ni..i want more more more and more..haha…

then,potong lagi kepada saiz yang lebih kecik..its really memenatkan..but i have a therapy..saya potong sambil dengar lagu lagu feveret saya…kalau nak lagi cool, sila dengar lagu daddy cool…hahha

ok, lastly kena buat die jadi sarung mcm ni.. i cut it into pre-determined desired size…its better to have size yang sedikit besar supaya if bakal pengantin and their family guna telur yang big size, net tu still muat..

okeyy..abis part net..then, kena ada riben..since most of my design ada riben berkepuk2..

more than 100 rolls of 16 meter ribbons yang perlu dipotong dengan pantas dan segera..jika ditanya cita-cita saya saat ini, jawapannya pasti jadi EDWARD SCISSORS HANDS !! haha…Masihkah kalian ingat pada beliau..?

simpan elok2 dalam paper bag sampai semua riben habis dipotong..

hehe..tadaaaa..!! bukan OMBAK RINDU.. OMBAK RIBEN ?? (#_#)

dah siap potong riben into standard size, tanpa segan silu perlu buat riben kecik2 macam gini..utk 500 pcs bunga telur, saya kena buat 7,000 riben kecik…i did it all alone..huahua..i’m a dead duck !

bahan2 lain yang WAJIB ada..dawai lembut saiz 30..lidi bunga telur dan floral tape..

dan semestinya kena ada BUNGA…total bunga di atas only 400 pcs..lagi 100 pcs saya dah order..insyallah lagi 2 weeks dapat…run out of stock masa saya gi beli tempoh hari..

waa..dah siap cikit..hihi..

beli bunga telur..dapat FREE paper bag..mana nak dapat pakej begini dengan harga yang rendah? only at Bunga Telur Blissful Garden..hihi ..for 500 pcs , u will received 16 paper bag…boleh guna utk purpose lain okay after wedding and semasa wedding…ohsem !!

sorry..i need to go…ada lagi 450 pcs bunga telur yang perlu disiapkan..wish me goodluck !! hehe…i  will come back soon with updates once completed..

i go first yaaa….

sountrack: Dont cry for me Argentina.the truth i never left you...lalalalalalala~

if ada yang tertanya siapa tuan tanah blog gadisku27.wordpress.com, sekejap ye..saya kasi tepek gambar ckit..

Bunga Telur: Red Velvet (Tema Putih Merah)

RM 3.50 each

500 pcs and above, RM 3.20 / each

gabungan high end quality artificial roses yang sangat mirip dengan bunga ros asli dgn riben satin pearl white..kelopak ros diperbuat dari baldu (velvet)..Diameter (lebar) 8 cm . .sangat sesuai untuk majlis yang bertemakan putih dan merah

For more details,please kindly contact us at: 014-5907343

Thank You (*_^)